Зала 1 на НДК пееше и вибрираше с Джейкъб Колиър и Мистерията на българските гласове /Видео/ Продуцент на спектакъла е Бояна Бункова, родена в Кърджали, живее в Сан Франциско

  • Концертът в София на 11 юли бе дирижиран от Георги Андрев

Константин КУЧЕВ

Георги Андреев и целият състав бяха космическо ниво. Всъщност Георги и Джейкъб са като баща и син, забавляващи се безкрай на сцената. Комуникацията, която са изградили за едната си репетиция заедно, е колкото свръхреална, толкова и естествена. Трябва да видите очите на Джейкъб, когато слуша съкровищата на българския фолклор, аранжирани от Андреев и изпълнявани от Мистерията и Quarto Quartet. Колиър просто беше вътре в музикалната тъкан с цялото си същество, а между песните преливаше от емоция: “Хора, вие сте тук, в България… Оттук тръгва един пулс в световната музика, един дух на трансформация, който не мога да сравня с нищо… Мечтата ми днес се сбъдва. Давам клетва тук, пред вас, да спомогна по всякакъв начин българската музика да достигне навсякъде по света!… В музиката като естество присъстват всички елементи на сътворението…”

Посланик на новия свят. В който и концертната форма – артисти и публика, аплодисменти и букети, ще отпадне. Нужно е още разширяване на съзнанието отвъд разделящия ни страх, за да се осъзнаем като сътворци, водени от единния Дух. Всичко вече е тук, в сърцата ни.

Да слушаме…

Константин Кучев е български творец, певец и музикант. Музиката му е стремеж към Единството в Духа, отвъд културните различия. Песните му споделят неговия вътрешен път като искра, докосваща се с други искри от душата на Бог. Концертите му често включват сърдечно пеене в съзвучие между артистите и публиката.

Източник: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *