В община Минерални бани поставиха информационна платформа за борба с инсулта

Живко ТЕНЕВ

Община Минерални бани подкрепя инициативата „Всяка минута е ценна“ за борбата с инсулта, чийто инициатор е Асоциацията за инсулт и афазия. Във фоайето на общината е поставена специална платформа, в която има брошури, какво да се прави в случай на инсулт.

Описани са и трите основни симптоми на инсулта – увисване ъглите на устата, изтръпване и слабост в едната ръка и нарушения в говора. При наличието на тези три симптома незабавно звънете на Телефон 112, съветват от Асоциацията за инсулт и афазия. Ние вярваме, че всеки пострадал от инсулт и афазия може да живее достойно. Знаейки за трудностите, съпреживявайки усилията на всеки, ние сме готови да подкрепим Вас и Вашите семейства във всяка стъпка. Стремим се да Ви информираме за услугите, достъпни за Вас, помагаме Ви да упражнявате Вашите права, насърчаваме предоставянето на лечение, рехабилитация, терапия и социални услуги.

Асоциацията за инсулт и афазия работи за намаляването на инсултите в България, за информираност на обществото относно превенцията и адекватно своевременно лечение на инсулта. Качеството на живот на пострадалите от инсулт, техните семейства и близки приемаме за наш основен приоритет. Ние защитаваме Вашите права! Всеки пострадал е важен! Присъединете се, призовават от Асоциацията за инсулт и афазия.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *