Стреляха по Доналд Тръмп по време на митинг в Пенсилвания (Снимки+Видео) "Бях прострелян с куршум, който прониза горната част на дясното ми ухо", написа той в "Трут соушъл" след инцидента

трелба беше открита по време на митинг на Доналд Тръмп в Пенсилвания, докато той произнасяше реч от трибуната. Кандидатът за президент на Републиканската партия веднага беше ескортиран до автомобил от Сикрет сървис на САЩ, предаде агенция Ройтерс, като се позова на видео от събитието.

Източник: Getty images

Видеозапис показва как кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп е ескортиран към кола от агенти на Сикрет сървис и полицаи. Вижда се как той размахва юмрук във въздуха, докато влиза в автомобила.

Видеото показва кръв по ухото на Тръмп и снайперисти на покрива в близост до сцената, на която е стоял кандидатът за президент.

„Бях прострелян с куршум, който прониза горната част на дясното ми ухо“, написа Доналд Тръмп в своята социална мрежа „Трут соушъл“ след инцидента.

Източник: Getty images

„Имаше много кръв и осъзнах какво се случва“, посочва Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Асошиейтед прес информира, че след стрелбата Тръмп е отведен бързо от сцената на митинга в Бътлър, Пенсилвания.

Тръмп показваше таблица с броя на преминаващите границата, когато в тълпата започнаха да се чуват трясъци. Видя се как той протяга дясната си ръка към врата си. По лицето му изглеждаше, че има кръв, съобщава АП.

Той бързо се скри, докато агенти от охраната му нахлуха на сцената, а от тълпата се разнесоха писъци. Силните трясъци продължиха, докато агентите се грижеха за него на сцената.

Източник: Getty images

Кортежът му напусна събитието.

Малко по-късно, докато го преглеждат в медицинско заведение, Доналд Тръмп съобщи, че е добре, предаде Асошиейтед прес.

Сикрет сървис съобщи, че на кандидаът за президент на САЩ на Републиканската партия е в безопасност и са приложени мерки за защитата му.

Източник: Getty images

Президентът  на САЩ Джо Байдън е бил информиран за инцидента, съобщи Белият дом.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън написа в X, че се моли за Тръмп.

Един човек, присъствал на митинга на Доналд Тръмп в Пенсилвания е убит, а стрелецът е мъртъв, а друг човек е в критично състояние, съобщи репортер на „Вашингтон пост“ в социалната мрежа X, предаде Ройтерс. Журналистът се позовава на окръжния прокурор на град Бътлър, където се провеждаше митингът на Тръмп.

Служители на реда съобщиха, че стрелецът се е намирал извън събитието и е бил убит от агенти на Сикрет сървис, предаде Асошиейтед прес.

Източник: Getty images

Стрелбата се разследва като опит за убийство на бивш президент, предаде Асошиейтед прес.

„Президентът Тръмп благодари на правоохранителните органи и на служителите, които реагираха първи, за бързите им действия по време на това отвратително деяние“, се казва в изявление на говорителя Стивън Чунг. „Той е добре и в момента се преглежда в местно медицинско заведение“.

Източник: vesti.bg

1 Отговор

  1. Петров каза:

    Гражданите на САЩ обичат да убиват президентите си, доста президенти са убити до сега. Жалко че този целя за да убива още милиони хора по света, както правят всички президенти на САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *