Продължава борбата с пожарите, гасят с хеликоптери в Ивайловградско

Продължава гасенето на големите пожари, които избухнаха вчера в Хасковска област.

Haskovo.info припомня, че 10 къщи изгоряха в ивайловградското село Горноселци, а 3 в тополовградското село Срем, където огънят засегна още селскостопански постройки и 6 коли.

Пожарът край Срем е обхванал площ от около 10 000 декара, голяма част от които е гора. Тежка техника проправя просеки. В селото огънят е локализиран и няма опасност за постройките.

Полицията е открила жив и здрав мъж, който първоначално е смятан за изчезнал в огъня. Вчера той е тръгнал с колата си в гората, за да спасява кошери. Първоначално автомобилът му с газова уредба е намерен изгорял, но по-късно човекът е открит невредим.

Пожарът в Горноселци е на площ от близо 4 000 декара в труднодостъпна местност с много дерета. Освен тежката техника днес в гасенето се очаква да се включат и два хеликоптера.

Третото активно огнище е на площ от 2 000 декара между тополовградските села Радовец и Планиново. Огънят е далеч от населените места.

Над 200 сигнала за пожари са получени вчера в страната. Повече от 300 пожарникари се борят с огнената стихия тази сутрин.

Рискът от избухването на нови пожари е много голям. Не трябва да се пали открит огън, а след 11 часа е забранена обработката на пасища и балирането на слама.

Десетки хора бяха евакуирани, а в общините Ивайловград и Тополовград беше обявено частично бедствено положение.

IИзточник: haskovo.live

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *