Ардинчанинът хаджи Бекир закръгли 90 години, радва се на голямо семейство Кметът на Ардино Изет Шабан му гостува, подари му картина

Гюнер ШЮКРИ

Уважаваният от всички ардинчани хаджи Бекир Халил празнува своя 90-ти юбилеен рожден ден. По този повод той получи поздравителен адрес и подаръци от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

Кметът Изет Шабан поднесе искрените си пожелания за крепко здраве и щастлив живот на рожденика. Връчи поздравителен адрес и дари картина с изглед на едно от най-красивите места в света – меандрите на река Арда.

Изключително развълнуван хаджи Бекир благодари сърдечно за оказаното внимание от кмета на общината и председателя на общинския съвет.

Хаджи Бекир Халил е роден на 12 юли 1934 г. в село Горно Прахово. Ученическите му години преминават в родното му село. На 19 години се жени за Мюмине Мюмюн от близкото село Китница, с нея вече имат над 70 години семеен живот, раждат им се осем деца – две дъщери и шестима синове. Имат 16 внуци и 8 правнуци. За него семейството е ценност и учи на ценности.

Целият му трудов живот е преминал по строителните обекти в района и страната. През 1971 г. построява къща в Ардино и до ден днешен живее тук. Бил е имамин в градската джамия, както и в Бял извор, Ленище, Чубрика и Брезен. През 1991 година се сбъдва и голямата му мечта – отива на хаджилък (поклонение) в светите места Мека и Медина.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *