В Прилепци пропищяха от собственик на тръба за промишлена вода, оставя жителите на сухо ВиК сигнализира компетентните органи

Нов живот

След множество оплаквания за нарушаване на водоснабдяването, дошли от жители на кърджалийския квартал „Прилепци“, „ВиК“ ООД-Кърджали е сигнализирало органите на реда за нарушителя, причиняващ системен недостиг на вода за жителите и предприятията в района.

По този повод предприятието излезе със следното изявление:

От три месеца район на град Кърджали е подложен на множество проблеми с водоснабдяването, причинени от собственик на тръба за промишлена вода. Завод и няколко бетонови центъра са принудени внезапно да спират производството си заради деянието, извършвано от собственика на съоръжението.

„ВиК“ ООД-Кърджлаи е единствен по Закона оператор на ВиК услуги на територията на област Кърджали. За осъществяването на своите дейности дружеството сключва договор с „Напоителни системи“, клон Хасково за тръбопровод, находящ се във вилна зона „Прилепци“, който се явява отклонение на тръбопровод-собственост на частната фирма, причинила безводие, загуба на финансови средства и морални щети над 700 абоната.

За деянието „ВиК“ ООД своевременно са подали сигнали към компетентните органи за предприемане на необходимите мерки.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *