Откриха и последното трасе от 15-километров жизнено важен път в Чернооченско

Исмет ИСМАИЛ

Община Черноочене приключи и с последният етап от обновяването на 15 километровия път Черноочене – Дядовско – Каняк – Бели вир – стария път Черноочене – Свободиново – разклона за кърджалийското село Костино.

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед, представители на общинското ръководство и фирмата изпълнител откриха днес обновената пътна отсечка от село Бели вир до разклона за старият път Черноочене-Кърджали, през Свободиново.

По трасето е положена нова асфалтова настилка. Почистени са водостоците и канавките край пътя и е изградена прилежащата пътна инфраструктура.

Пътят беше в лошо състояние и с намалени габарити, като се налагаше ежегодни кърпежи, отбеляза кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед.

15-километровата пътна артерия обслужва население над 4 500 души от много села, между които чернооченските Свободиново, Стражница, Верско, Възел Каняк, Яворово, Бели вир и немалко населени места от района на Костино.

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед заяви, че през годините е обновено трасето в няколко части. Транспортната конструкция на пътя е била предвидена за други условия. Налагало се е вземането на временни решения чрез ежегодни кърпежи, каза той.

Инж. Айджан Ахмед подчерта, че рехабилитацията на пътищата е една от стратегическите и дългосрочни цели за развитие, насочени към създаване на условия за живот, които да превърнат общината в предпочитано място за живеене и реализация.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *