Очаква се МОН да насрочи конкурси за директорския пост в 8 кърджалийски училища От 1 юли са връчени предизвестия на ръководителите на пенсионна възраст

Нов живот

От 1 юли осем директори на учебни заведения в област Кърджали са с прекратени редовни трудови правоотношения поради придобиване право на пенсия и са преназначени от същата дата като временно изпълняващи длъжността. Те ще заемат тази позиция до насрочване на конкурс и спечелването му от някой кандидат. Ако няма излъчен победител, временните ръководители продължават да работят до обявяване на следващ конкурс. Министерството на образованието и науката решава кога да насрочи конкурсите. Това са директорите на средните училища „Отец Паисий“ и „П.Р.Славейков“ в Кърджали, СУ „Васил Левски“ в Крумовград, на основните училища в джебелското село Устрен, Старово, община Кирково, чернооченското Лясково, Жълтуша в община Ардино и крумовградското Аврен. Това съобщи за „Нов живот“ Ангелина Костова, началник на РУО-Кърджали.

Дори да не са се пенсионирали, навършилите възраст ръководители на учебни заведения, са получили предизвестия, което показва решението на работодателя, а това е решаващото.

Публична тайна е, че обявяването на конкурсите винаги се прави с голямо закъснение. Има случаи на забавяне повече от 10 години, а за някои училища така и не се появяват кандидати и се налага директори да продължават да изпълняват задълженията си много време след навършване на пенсионна възраст.

Очакванията са този път МОН да насрочи по най-бърз начин конкурсите за посочените осем директорски поста, а и за останалите, които с бавят от години. Защото до първия учебен ден няма много време.

16 Отговори

  1. Аноним каза:

    Само търсите как да обърнете образователната система с главата надолу. Какво искате от кадърни директори, като Здравко Атанасов и Милко Багдасаров, вместо тях проверете учителите, които не вършат никаква работа в часовете, а оставят учениците да играят на телефоните си на воля.

  2. Анонимен каза:

    Ще осигурят робота на некадърницште на герб.
    Това е целта на занаятието

  3. Павлина каза:

    Мисля, че работата на директорите е и това – да контролират работата на учителите си и да проверяват как те работят и когато има такива, които не работят съвестно да има санкции според нарушението: 50, 80, 100, 200лв и т.н., а не само да се преди и всичко да си върви постарому и накрая децата да ходят на частни уроци, а учителя да си мисли, че така е нормално и редно да се работи….

  4. Анонимен каза:

    Да не стане по зле, ако се интересуваме от това

  5. Анонимен каза:

    може ли автоматично да става това, няма време за чакане

  6. Една Българка каза:

    Нареждането е от ДПС!Ще видите пак братчеди и братчетки като по времето на Хасан!ГЕРБ тука вече не преде!!!

  7. Боян Илиев каза:

    Постът Директор или учител в системата на Държавното образование доживот ли е! А кадърните хора в работоспособна възраст да са болногледачи вчужбина! Някои директори ги сменят преди да навършат реалните години,излизат отпуска или предават на новия! Да има ясни статуси Кто навърши годинте защо от РУО и МОН не се обявяват местата! Не съм видяла учител да се откаже от 5000хиляди заплата доброволно с тези проекти,ПКС и50 години стаж

  8. Габчето каза:

    А питахте ли в тези училища дали родителите и децата искат нов директор ? Не е ли е по-добре, директорът да е човек който е полезен за децата, отколкото някой друг не знаещ къде се намира.

  9. Георги каза:

    Нека първо пенсионирайте депутатите в парламента като ги гледам не са първа младост и те, но ви е по-лесно да пенсионирате тези хора, които не пречат с нищо, а даже по-вече помагат

  10. Анонимен каза:

    Златко Атанасов достойно се оттегли! Милко Багдасаров не иска да се раздели с държавната софра, дори манипулира децата в негова „защита“ Това е недопустимо за човек с морал!

  11. Анонимен каза:

    Голяма драма около пенсионирането на няколко училищни директори! Какво толкова необичайно има? Навършваш възрастта за пенсия и си тръгваш, ако можеш – с достойнство! А то какво наблюдаваме напоследък? Вкопчили се неистово за директорския пост и със всеки изминал ден губят уважението на околните. Да не говорим за авторитета им, който е на път да се срине. Разбира се, има изключения. Има достойни за уважение директори. Обществеността много добре знае кои са – и едните, и другите.

  12. Дръвник каза:

    И двамата са пенсионери пазещи пенсионирани преподаватели.Път на младите….

  13. Учител каза:

    Този безсрамник,живеещ с чувство на незаменим и недосегаем продължава да манипулира и лъже за да остане по дълго като Врид/Славейков/Смята се за дерибей,колко човешки съдби съсипа…..!!!

  14. Анонимен каза:

    Господин Областен управител, не позволявай повече да си разиграва коня феодала,деградирания директор да пречи на младите да се развиват

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *