Двадесет алековци се завърнаха от Италия с нови идеи в агротуризма Учениците от 10 и 11 клас проведоха производствена практика в Римини

Нов живот

В периода 22 юни до 6 юли 2024 г. двадесет ученици от X и XI клас проведоха производствената си практика в град Римини, Италия.

След завръщането си участниците в мобилността представиха пред учителите по професионална подготовка дейностите, осъществени по време на престоя им в Италия и предложиха интересни идеи за стартиране на агробизнес в региона.

На специално организирана среща учениците, пътували по проекта, споделиха своя опит и впечатления с връстниците си, провеждащи производствена практика във фирми от областта. Реализираните дейности са част от проекта “Развитие и управление на агротуризъм” по програма Еразъм+, иницииран от Професионална гимназия по икономика “Алеко Константинов” – Кърджали, реализиран съвместно с партньорската организация Система Туризмо от град Римини, Италия.

По време на мобилността участниците усвоиха нови знания в областта на развитието и управлението на агротуризма. Те приложиха своите умения по маркетинг, анализ и планиране. В процеса на работата си разработваха SWOT анализ, създаваха бизнес модели, изготвяха рекламни материали. Учениците се включиха в работни визити, по време на които бяха запознати с развитието на агробизнеса в страната и имаха възможност да се срещнат с местни предприемачи, които залагат на екологично производство.

Повишените компетенции на ползвателите ще бъдат интегрирани в бъдещото им професионално развитие. В дългосрочен аспект това е перспектива за по-добра заетост и кариерно развитие.

Това спомага за утвърждаване на Икономическата гимназията като образователна институция, осигуряваща качествено, атрактивно и модерно професионално обучение.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *