Силвия Кацарова носи в Кърджали 70 нюанса любов (Видео)

  • С концерта ѝ на 14 юли фирма „Кяшиф“ отбелязва 45 години от създаването си
  • Входът на арена „Спартак“ е свободен

Валентина ИВАНОВА

От времето на соца не съм идвала с концерт в Кърджали. Затова очаквам с нетърпение да се срещна с публиката в родопския град. Спектакълът, който ще покажа, е свързан с моя личен 70-годишен юбилей и 50 години сценична дейност. Радвам, че те съвпадат и с юбилея на машиностроителната компания „Кяшиф“, която ме покани. Кметът Ерол Мюмюн също съдейства и изрази радостта си да ме посрещне в вашия град. Това каза за „Нов живот“ известната поп изпълнителка. Тя обясни, че освен нея, на сцената ще се качат дъщеря й Теди Кацарова, Дичо, както и тримата актьори Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров със забавни скечове. Воденичаров е режисьор на спектакъла, написал е и сценария, свързан с темата за възрастта.

Годините не трябва да са пречка, духът дава силата на човек да се развива – той е важен. Поздравявам всички мои набори, казвам им да се стягат и да не се предават, вдъхва оптимизъм певицата.

Неслучайно мотото на концерта е „70 нюанса любов“. Всички меломани добре знаят, че Силвия пее романтични песни, които радват слушателите, не иска да товари никого с тъга и скръб, подбира старателно текстовете. Те се помнят лесно и се пеят от млади и стари. Вероятно на това се дължи и творческото й дълголетие.

Нашата музика не е навредила на никого, докато чалгата съсипа три поколения българи и срина музикалния вкус в България, коментира известната изпълнителка.

Помним, че Кацарова бе сред активистите да се излъчва повече българска музика в националиня ефир. Парите, които даваме като данъкоплатци, отиват при чужди изпълнители, звучащи по БНР и БНТ, вместо при българските творци, възмущава се тя. За съжаление, и след протестите, нищо не се е променило в политиката на медиите у нас.

Държавата не е загрижена за певците, не им дава субсидии за продаден билет, както е в театрите. По-лошо, гони ги за авторските права.

Силвия Кацарова готви голям юбилеен концерт в НДК през ноември. Надява се за него да получи някаква държавна подкрепа, след като толкова години е на сцената. Заслужила го е, защото присъствието в българската култура е впечатляващо.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *