Лекоатлетически крос открива първия фестивал Дни на приятелството в Кърджали Проявата тече от 13 до 15 юли

Нов живот

Община Кърджали публикува програмата на първия фестивал „Дни на приятелството», който ще се проведе от 13 до 15 юли 2024 година.

Първата проява е на 13 юли от 9.00 часа – масов лекоатлетически крос, с начална точка – Паметника на Васил Левски.

Всички любители на спорта в града, независимо от възрастта, могат да вземат участие в надпреварата.

Община Кърджали обещава много емоции за всички участници в спортното мероприятие. Всеки един от тях ще получи тениска и медал за участие.

Събитието ще се проведе под патронажа на кмета на Община Кърджали г-н Ерол Мюмюн.

Лекоатлетическият крос е и по повод 100 години лека атлетика в България.

В първия ден от „Дните на приятелството“ – 13 юли – Община Кърджали ви кани да се присъедините и към пътуващия фестивал на храната и изкуствата ,,Вкус Фест“, организиран от НЧ ,, Обединение 1913“ град Кърджали, съвместно с община Кърджали. Пътуващият фестивал е създаден по проект „Етнокултурни маршрути“ на НЧ «Обединение“ Кърджали, финансиран от Национален фонд ,,Култура“ по програма ,,Любителско Творчество“ през 2023 г. и е включен в Културния календар на Община Кърджали.

,,Вкус Фест“ ще се проведе на 13.07.2024 г. от 10:00 ч. до 13:00 ч., в Градската градина. Във фестивала ще бъдат представени:

– домашно приготвени ястия /от тестени изделия до десерти/.

– музикално-танцови изпълнения.

– произведения на приложното изкуство.

Първият ден на събитието ще приключи с концерт на гръцкия изпълнител Андрес, който ще пее за жителите и гостите на града на Арена „Спартак“ от 21.00 часа.

Вторият ден от „Дни на приятелството“ -14 юли – е посветен на спортни прояви и ретро автомобили.

Програмата започва от 10.00 часа с Шахматен турнир, който ще се проведе в сградата на Бизнес инкубатора.

От 11.00 часа на 14 юли Кърджали ще бъде домакин на ретро авто парад. Той ще се проведе на пешеходната зона между сградата на общинска администрация и Централна поща. Очаква се в него да се включат над 50 возила от цялата страна. Организатори са Община Кърджали и Авто мото ретро клуб Кърджали. Община Кърджали и Купа на зрителите, както и сертификати за участие.

Предвидени са награди – Купа на Кмета на Община Кърджали и Купа на зрителите, както и сертификати за участие.

На 14.07.2024 г. от 18.00 ч. пред сградата на Общинска администрация – Кърджали ще се проведе кръг от Държавното първенство по силов многобой 2024 г., което е част от национална кампания на Министерство на физическото възпитание и спорта, Спортната асоциация на МВР под мотото „Силните срещу дрогата“ със съдействието на Община Кърджали и Българската федерация на силовите атлети „Айрън Мен“. В Държавното първенство 2024 г. ще вземат участие най-добрите български атлети, като състезанието ще протече при невиждана конкуренция и ще се превърне в едно неповторимо спортно шоу. Спортното събитие обещава да вдигне адреналина със зрелищни изпълнения, тъй като се използват истински обекти – камиони, камъни, гуми. тръби и др. Всички уреди са с гумирани повърхности, използват се и гумирани настилки, за да не се допусне увреждане на терена.

Последният – трети ден от „Дни на приятелството“ е посветен на една от най-обичаните български певици – Белослава.

Концертът на изпълнителката, позната с топлия си и кадифен глас, ще бъде на 15 юли от 21.00 часа в двора на Регионалния исторически музей.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *