Байрам Байрам: Не е обсъждано Джевдет Чакъров да е съпредседател на ПГ на ДПС

„Не е обсъждано Джевдет Чакъров да е съпредседател на парламентарната група на ДПС. На заседанието ни не присъстваха част от депутатите на партията, а можеха на него да изложат исканията си. Всички са знаели, че за председател на ПГ ще бъде Пеевски“, каза депутатът от ДПС Байрам Байрам пред Нова нюз.

„За втория мандат изпратихме писма до всички парламентарни групи без “Възраждане“. Предлагаме редовен кабинет, който да донесе стабилност в страната. Да бъдат реформирани различни сфери и да се решат проблемите на избирателите“, заяви той.

Той отново бе категоричен – няма конфликт между Ахмед Доган и Делян Пеевски.

„В заседанието на групата участваха трийсетимата, които подкрепиха правителството на Желязков. Джевдет Чакъров не присъстваше. Конфликтът на съпредседателя е с дерибеите, не с г-н Доган. Във всички декларации на областни съвети бе подчертано, че Пеевски и Чакъров са съпредседатели. Оперативната и парламентарната дейности са отговорност на Пеевски“, коментира Байрам.

По думите му при връчване на трети мандат ДПС ще разговаря с всички отново без „Възраждане“.

„Искаме съставяне на евроатлантически кабинет с ясна програма за важните приоритети за развитие на страната. Сред тях са бърз икономически растеж, продължаване на инвестиционната програма за общинските проекти, санирането, борба с демографската криза, решаване на проблемите по сектори“, обясни депутатът.

Към момента парламентарната група на ДПС е от 44 народни представители. По време на гласуването за кабинета на ГЕРБ вотът на групата се разцепи, като част от депутатите последваха повелята на Ахмед Доган да не подкрепят проектокабинета, а останалите гласуваха „за“ – както призова Делян Пеевски. Така 30 души гласуваха ‘за“ прокетокабинета, а 16 – „против“. Последва изключване на депутатите Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов и от 46 депутатите на ДПС останаха 44. Това все още е с 5 депутати повече от тези на третата сила ПП-ДБ, които имат 39.

Вчера 17-те депутати от ДПС, които подкрепят почетния председател д-р Ахмед Доган, приеха решение да не участват в насроченото заседание на парламентарната група. Официално групата обаче все още не се е разцепила.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *