За утре е обявен жълт код за горещо време, температурите в област Кърджали ще бъдат над 38 градуса

Нов живот

За 09.07.2024 г. НИМХ издава предупреждение от първа степен (жълт код) за горещо време за цялата страна – с максимални температури над 35°.

Карта на прогнозираните опасни явления в Република България за 09.07.2024 г.:

През нощта ще е ясно и почти тихо. Утре отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в Кърджали – 38°.

В планините ще бъде слънчево, след обяд над Рило-Родопската област с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 21°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 28° и 32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

До края на започналата седмица и в началото на следващата ще остане слънчево и горещо. До петък в следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна над Източна България и Рило-Родопската област. В отделни райони там ще има краткотрайни, предимно слаби, валежи и гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен, от изток-североизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, а в края на тази и в началото на следващата седмица на отделни места в низините ще достигат и надхвърлят 40°. Горещо ще е и по Черноморието, макар че там дневните температури ще остават по-ниски – до около 33°.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *