Ученици от Кърджали опънаха палатки в лагера край Широко поле Участваха в уроци по първа долекарска помощ и здравословно хранене

Нов живот

В периода 1 – 4 юли 2024 година в обучителната база около село Широко поле се проведе летен палатков градски лагер, организиран от Община Кърджали в партньорство със СУ „П. Р. Славейков“. Обучението беше разделено на три модула, разпределени в дните на лагера. Първият модул е със заглавие „Как да живеем здравословно?“ – здравословно хранене и спорт, основни вредители на здравето. Вторият модул включва спортна анимация, дейности на открито и тиймбилдинг програми. Темата на третия модул е „Екскурзоводството и неговото значение за туризма“.

Участниците бяха общо 47 на брой – ученици от СУ „П. Р. Славейков“, Езикова гимназия „Христо Ботев“ и Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ на възраст между 7 и 11 клас. Те работиха разделени на групи, като всяка сесия завършваше с представяне на групов проект. За емоционалното здраве на младежите и подкрепа в условията на нестандартна обкръжаваща среда се грижеше психоложката Виолета Богдарова. Уроци по първа долекарска помощ и основна организация на лагера предостави Катерина Дикмева, а логистиката и обособяването на лагера бяха в ръцете на Георги Георгиев и Веселин Добрев. С учениците в модулите се включиха и учителите Красимира Стоянова и Филип Синапов. Своя принос във формалната и неформалната част на програмата на лагера дадоха Канария Мехмед – старши експерт в отдел „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“ в Община Кърджали, както и директорът на СУ „П. Р. Славейков“ Милко Багдасаров.

Участниците в лагера са категорични, че в началото на лятната ваканция такова преживяване е вълнуващо и се надяват да им се случва всяка година.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *