Само един представител от Кърджали присъства на приема в американското посолство Валентина Иванова, председател на дружество „Приятели на САЩ“, бе специално поканена на тържеството за Деня на независимостта, състояло се на 2 юли

  • Вниманието на присъстващите привлече холивудската актриса Джесика Ланг

Нов живот

Дъждът над София не попречи на десетките поканени да присъстват на тържеството за Деня на независимостта в посолството на САЩ, което се състоя във вторник вечерта. Сред гостите бяха служебният премиер Главчев, патриархът Даниил, бивши и настоящи депутати от почти всички парламентарни партии, министри, представители на правителствени и неправителствени организации. От Кърджали присъства само Валентина Иванова, председател на дружество „Приятели на САЩ“, получила специална покана от Н. Пр. посланик Кенет Мертен.

Тържеството започна с традицонен ритуал със знамената и акапелни изпълнения на химните на България и САЩ. Американският посланик поздрави присъстващите и направи кратка ретроспекция на българо-американските отношения, подчертавайке, че днес те са в прекрасно приятелско и партньорско положение.

Джаз музика, изпълнена от американски оркестър, повдигна празничното настроение.

Вниманието привлече известната холивудска актриса Джесика Ланг

Вниманието на присъстващите привлече холивудската актриса Джесика Ланг, която на 3 юли откри фотографска изложба в Националната художествена галерия.

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Чалъков каза:

    Прием на Генералния губернатор на Българистан. И сигурно разказа на гостите си за бомбардировкити в София и удовлетворението си на потомък на бомбардиралите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *