„Бялата негърка“ ще пее в Кърджали, покани я кметът Ерол Мюмюн Концертът на Белослава е в двора на музея на 15 юли

Валентина ИВАНОВА

В богатата програма на първия Фестивал на приятелството в Кърджали се включва и известната певица Белослава. Тя идва след специална покана, отправена от кмета Ерол Мюмюн, амбициран да зарадва жителите и гостите с интересни и разнообразни прояви.

Популярната поп изпълнителка ще изнесе концерт в уникалната обстановка в двора на Регионалния исторически музей на 15 юли.

Припомняме, че Белослава е родена в творческо семейство на известната актриса Анета Сотирова. Заобикалящата я артистична среда предопределя бъдещото развитие в изкуството. В търсене на предизвикателства тя завършва рекламна фотография в Лос Анджелис, Завръщайки се в България обаче осъзнава че най-много от всичко иска да се занимава с пеене и сформира своя група, наречена «Трип». Тръгва по софийските клубове, като в същото време учи в Музикална академия. Завършва естрадния факултет със специалност пеене, в класа на професор Найден Андреев.

Участва във фестивала Златния Орфей /1998 г. и 1999 г./ и си тръгва с награди. Пресата я анонсира като „бялата негърка“, поради мекият и топъл вокал и стиловата и ориентация към соул и джаз музиката.

С един от най-талантливите млади композитори – Петър Дундаков, от култовото електронно дуо «Тибетски сърца» записва дебютния си албум. Текстовете са дело на певицата.

Белослава има съвместни музикални проекти с популярни изпълнители, като Ъпсурт, Графа, Васил Петров, Мария Илиева, Орлин Павлов, Спенс, Бобо, Вензи, Любо Киров, Стефан Вълдобрев, Рут Колева,

Активната творческа биография на Белослава включва участия на престижни форуми като: A to Jazz Festival, Международен джаз фестивал Банско, Sofia Jazz Peak, Plovdiv Jazz Fest и Аполония.

Кърджали за първи път ще има възможност да посрещне една истинска звезда на съвременната българска музика.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *