Срещи с природата на Родопите и Бургаския край показват в Крумовград Изложбата на Тенчо Петков ще бъде открита на 4 юли в читалище „Христо Ботев-1914“

Нов живот

На 4 юли, от 18 часа, в Народно читалище „Христо Ботев-1914“ в  Крумовград ще бъде открита тематична фотоизложба „Родопско-морски срещи с природата“ на фотографа Тенчо Петков, осъществена с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Изложбата показва красотата и разнообразието на природата в Източните Родопи и Бургаския край чрез кадри, обединени от творческия поглед на техния автор, роден в Кърджали и живеещ от години в района на Бургас. Връзката на Тенчо Петков с Крумовград е по бащина линия – баща му е роден в този хубав край. Фотографът много обича родната си Родопа планина, познава я добре и при всяка възможност се завръща там, като всеки път открива нови интересни, красиви места и ги запечатва в своите кадри, от които личи преклонението му към природата и желанието му да предаде на хората посланието да я пазят.

Във фотоизложбата са включени 30 фотографии заснети през различни сезони и времена на деня, от планинските върхове на Родопите до брега на Черно море. На интерактивни мини плакати към всяка снимка е дадена допълнителна информация за заснетите места, включително видео клипове от тях.

Проектът „Срещи с природата“ на Фондация ЕКОгАРТ си поставя за цел да представи природата като източник на вдъхновение и красота, посредством уникални кадри, създадени с внимание и обич, и също така – да предаде посланието за това колко важно е да я пазим, да я възприемаме не като даденост, а като ценност и наследство, което трябва да съхраним за бъдещите поколения.

Фотоизложбата „Родопско-морски срещи с природата“ е с вход свободен и е отворена за максимално широка публика, като на откриването на 4 юли НЧ „Христо Ботев-1914“ всеки е добре дошъл да разгледа кадрите, да сподели свои преживявания, свързани с показаните места, да закупи любима фотография, ако желае.

В крумовградското читалище изложбата ще остане до 21 юли 2024 година.

Заповядайте от 4 до 21 юли 2024 година в Народно читалище „Христо Ботев-1914“ Крумовград, за да се срещнете с природата по неповторим начин през фотографиите на Тенчо Петков.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *