Момчилградчанинът Димитър Караиванов тръгва на Световно по тенис на маса В италианската столица Рим се събират над 6100 състезатели от 109 държави

Валентина ИВАНОВА

От 6 до 15 юли в италианската столица Рим ще се проведе Световното индивидуално първенство по тенис на маса за ветерани – мъже и жени.
Заявка за участие са постъпилиот над 6100 състезатели от 109 държави. Състезателите ще бъдат разделени в единадесет възрастови категории: от 40 до над 90 години .
България ще бъде представена от 30 души – 26 мъже и 4 жени. В националния тим е и най-титулуваният ветеран на страната ви м.с. Димитър Караиванов от Спортен клуб по тенис на маса „Родопи“ – Момчилград. В неговата възрастова група, 70-74 години, се очертава силна конкуренция от над 500 души.


Освен състезател, Караиванов е и секретар на българската секция на Суейтлиг клуб интернешънъл и вицепрезидент на Международното общество на ветераните. В Рим той ще участва в отчетните годишни събрания на двете елитни спортни организации, където ще бъдат определени и домакините за следващите световни и европейски първенства.

Мащабната спортна проява в Рим ще даде възможност на българския спортен деятел да проведе работни срещи с представители на ветерански организации от Европа. Той ще презентира международните турнири в България, предстоящи през 2024 и 2025 година, два от

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *