26 студенти започнаха своя стаж в „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ И тази година лятната стажантска програма ще се проведе в рамките на три месеца

Нов ЖИВОТ

Дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград стартираха стажантската си програма, насочена към ученици и студенти, начинаещи специалисти в различни области, които да трупат опит и ценни знания през летните месеци.

На 1-ви юли, 26 студенти започнаха своя стаж в „Дънди Прешъс Металс Крумовград“. Младежите ще работят в отделите „Връзки с обществеността“, „Доставки и логистика“, „Безопасност и здраве при работа“, „Човешки ресурси и администрация“, „Сигурност и охрана“, „Планиране на поддръжката“, „Финанси“, „Опазване на околната среда“, „Добив“, „ИССМО“, „Хидрогеология“, „Механо поддръжка“, „Технологичен отдел“, „Обогатителна фабрика“, „Електро и КИП и А поддръжка“, „Технически служби“, „ИТ услуги“, „Проучвателни дейности“ и „Комуникации“.

Постъпилите стажанти в „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД са 21 човека. Направленията, в които са разпределени са „Безопасност и здраве при работа“, „Технически служби – ПВР“, „Технически служби – минно планиране“, „Оперативен дизайн“, „Финанси“, „Разрешителни и правни дейности“, „Доставки и логистика“, „Човешки ресурси и администрация“, „Химическа лаборатория“, „Проучвателни дейности“, „Споделени ИТ услуги“, „Проекти и договори“, „Връзки с обществеността“, „Комуникации“ и „Електро и КИП и А поддръжка – преработка на руда“.

По традиция, и тази година лятната стажантска програма ще се проведе в рамките на 3 месеца, като в периода студенти и ученици ще имат възможност да придобият нови технически умения, полезни знания и ценен опит. През първия слънчев ден на месец юли, стажантите прекрачиха прага на компанията. Младежите преминаха инструктаж по безопасност и се запознаха с основните правила в Дружествата на „Дънди Прешъс Металс“, изгледаха видео, представящо основните процеси и дейности в компанията, а бизнес партньори от отдел „Човешки ресурси и администрация“ разказаха по-подробно с какво ще се занимават през летните месеци, какви ще бъдат задълженията на стажантите и какво се изисква от тях. След това новите служители бяха разпределени на техните работни места, за да се запознаят с работата и с техните колеги.

Лятната стажантска програма е дългогодишна традиция на „Дънди Прешъс Металс“ в подкрепа на образованието, създавайки подготвени и мотивирани хора, които успяват да намерят мечтаната работа, отключвайки кариерния си потенциал. При започване на стажа кандидатите подписват трудов договор, получават месечно възнаграждение и могат да се възползват от допълнителните социални придобивки – хранене в столовата на компанията, използване на междуградски транспорт, транспорт от/до София и обратно до Челопеч, използване на общежитието и др. Заетостта на младежите е на пълен работен ден или на смени, в зависимост от спецификата на работа. Всички стажанти работят в реална работна среда, изпълняват различни задачи, получават обратна връзка за положения труд, насърчавани са и окуражавани от своите колеги.

Сигурни сме, че освен безценния опит, който младежите ще получат от техните колеги, специалисти в областта си, стажантите ще имат едно незабравимо лято, изпълнено с положителни емоции, весели моменти и приятелства за цял живот. „Дънди Прешъс Металс“ дава първите стъпки в кариерата!

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *