Тракийци огласиха парк Простор в Кърджали, извиха кръшни хора /ВИДЕО/ Сред гостите на традиционния събор бе генерал майор Нонка Матова, заместник председател на Българския съюз на тракийските организации

  • Поздравления изпратиха областният управител Ресми Мурад и кметът Ерол Мюмюн

Валентина ИВАНОВА

Да благодарим на родителите, че за духовното и физическото израстване на младото поколение са избрали българския фолклор. Нашият събор се организира под егидата на Българския съюз на тракийските организации от Тракийско дружество «Димитър Маджаров» – Кърджали и поделенията му в региона, с активното участие на тракийското младежко дружество и Народно читалище „Тракия -2009“. С тези думи председателят Яни Янев даде началото в събота на 23-тия тракийски събор в Кърджали.

За да се изяват на сцената в парк «Простор» бяха дошли танцови и певчески  състави от Асеновградско, Пловдивско, Хасковско, Тополовградско и Бургаско. От област Кърджали имаше представители от тракийските организации във всички общини.

Сред официалните гости бе и заместник председателят на Българския съюз на тракийските организации генерал-майор Нонка Матова, която ръководи и пловдивската тракийска организация «Войвода Руси Славов», председатели на сродни организации от Бургас, Желязко Николов от Варна, правнукът на славния войвода Георги Кондолов. Вълко Далбаджаков от Книжовник наследник на Рафаил Каракачанов

Веселина Русева поднесе поздравление от областния управител Ресми Мурад, а Канария Мехмед – от кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн.

Поднасям своята благодарност на всички, допринесли за развитието и утвърждаването на българската музикална култура и за възпитаването на младите хора в традиционните ценности на тракийци. Така кметът поздрави организаторите на проявата.

Много пъти идвам във вашия град. Тук винаги става чудесен събор и за мен е удоволствие да се видя с толкова тракийци. Харесвам Кърджали и виждам, че се променя към по-добро, хората изглеждат по-свободни и щастливи, сподели за «Нов живот» Нонка Матова.

Програмата започна с песни и танци на деца и продължи с индивидуални и колективни изпълнения до късно в съботния следобед.

 

Снимки: Ваня Ивановa

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *