С вълнуващ концерт закриха творческия сезон в Дома на културата /Снимки+ВИДЕО/ Артистите предложиха пиршество от фолклорни песни и танци, класика, поп, кънтри, джаз и балет

Валентина ИВАНОВА

С последният за сезона спектакъл под мотото „С талант и любов към изкуството“ артистите от Дома на културата се сбогуваха в петък вечер с вярната си публика с обещанието за нови срещи през есента.

Заместник кметът на Кърджали Веселина Тихомирова поздрави екипа на Дома на културата от името на кмета Ерол Мюмюн и от цялата общинска администрация.

Тя изтъкна, че младите таланти и артистите са се представили блестящо през сезона, донесли са слава за град и страната, спечелили са куп отличия. Ненапразно Школата по изкуствата получи най-голямата награда на Съюза на музикалните дейци в България – Златна лира – във връзка със 70-годишния си юбилей.

Вълнуващият концерт започна с изпълнения на Детският струнен оркестър с ръководител Мария Петковска, който тази година завоюва Първа награда на Националния конкурс „Път към славата“, организиран от Арт център „Кърнолски“ – София. Съставът заминанава след броени дни за италианския град Римини, където ще участва в международен фестивал.

След това на сцената последователно се изявиха възпитаници на Школата по изкуства, които са се представили най-успешно през сезона: Азра Айдън, Емир Хайрула, Йоана Нанова, Мирай Исмаил, Катерина Иванова и Ирем Моллахасан.

Христина Мачикян, Дарена Чавдарова и Димитър Ганев, преподавателите на талантливите деца, проследиха изпълненията им с вълнение.

Като реверанс към кърджалийската публика прозвуча изпълнението на познатата песен «Нашият град» на група «Тангра» от солистите от Музикалния театър Иванка, Христева, Радостина Желева, Дора Точкова и Юксел Есен.

Всичко имаше на концерта – и народни песни, и класика, и поп музика, и кънтри, и джаз, и балет. Пропищяха и гайдите на младите възпитаници на Васил Анастасов.

Ученичките на Радостина Желева от класа й по джаз пеене Виктория Димитрова, Елица Ламбева и Даниела Кузманова застанаха рамо до рамо със своята преподавателка и показаха какво са научили през годината.

Последната част от спектакъла бе посветена на красотата на българските танци, демонстрирани от Детско-юношеския танцов състав „Орфейче“ и любителския танцов клуб „Първи на хорото“ под съпровода на Битовия оркестър. Достойният финал сложиха изпълненията на Представителен музикално-танцов ансамбъл „Орфей“, завършвайки с Гергьовски танц.

Накрая участниците излязоха на импровизираната сцена пред сградата на Дома на културата, за да се сбогуват със зрителите. Директорката Мариана Ликова им благодари за положения труд и усилия, благодари на общината и бизнеса, които са подкрепяли и подкрепят начинанията на творческите състави. Обеща всички в културната институция да продължат и през следващия сезон да работят с талант и любов към изкуството, за да радват публиката и да прославят Кърджали и в бъдеще.

 

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *