Отличиха 105 изявени ученици от Езиковата на тържествен коктейл Петима педагози бяха наградени със специален приз

Нов живот

Многобройни и разнообразни са изявите на ботевци в различни предметни области на национално и международно ниво и през тази учебна година. Със своите заслужени успехи те допринасят за издигане авторитета на Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали и доказват, че има истински последователи на Гения, които смело вървят по пътя на познанието и пазят жив Ботевия дух. Техните постижения са признание и за екипа на училището за професионализма и всеотдайността, с които развиват талантите им.

На 28 юни 2024 г. в Регионалния исторически музей се състоя тържествен коктейл, на който бяха връчени грамоти на 105 възпитаници на Гимназията и 30 преподаватели. Петима педагози получиха специални отличия за цялостен принос и постигнати високи резултати в учебно-възпитателната дейност през годините. Емилия Владева, Магдалина Маринова-Чурчулиева, Нели Яръмбойкова, Катя Славова и Таня Маровска са преподавателите, които с постиженията на учениците си утвърждават за пореден път авторитета на Гимназията и се превръщат в пример за висок професионализъм и неизчерпаема творческа енергия.

Началото на тържеството бе поставено от живата емблема на Гимназията – фанфарния оркестър с ръководител Мария Митрева.

След приветствие от Даниела Павлова, директор на училището, бяха връчени наградите на „Звездния отбор“ на училището – 20 ученици, отбелязали изключителни успехи през годината и покорили олимпийските върхове на международните и националните кръгове по различните учебни предмети, извоювали призови места на конкурси и състезания в страната и чужбина. Всички изявени ученици получиха грамота за високи постижения и издигане престижа на Гимназията и лента „Изявен ученик“, а родителите – благодарствено писмо от ръководството и учителския колектив.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *