70 възпитаници на две детски градини в Кърджали получиха основни познания по пътна безопасност на специална площадка Проявата с организатори Пътна полиция, Община Кърджали и Областно пътно управление е посветена на 29 юни – Национален ден на безопасността на движението

Възпитаници на детските градини „Чайка“ и „Мир“ в Кърджали бяха обучени днес от пътни полицаи на основни правила за  безопасно движение на специално оборудвана площадка в двора на ОУ „Св. Климент Охридски“. Проявата е съвместна на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Кърджали, Община Кърджали и Областно пътно управление по повод 29 юни – Национален ден на безопасността на движението. 70 деца със своите учителки и психолог бяха запознати от служители на Пътна полиция как да пресичат правилно на светофар, на пешеходна пътека и къде са безопасните места за управление на велосипед.

Под контрола на пътните полицаи децата получиха и практически знания, като пресякоха на обозначено за това място, а също и подробни обяснения за светофарната уредба. Голям интерес сред малките участници предизвикаха запознаването с полицейския автомобил и демонстрацията за използването на светлинни и звукови сигнали. По достъпен начин на децата беше обяснена дейността на пътните полицаи, показана беше униформата на полицейските служители и оборудването. Проявилите най-голям интерес имаха възможност да си направят снимки до патрулния автомобил и облечени с полицейски жилетки и шапки.

   Занимателното обучение по безопасно движение завърши с препоръки за малките участници в днешната проява да бъдат внимателни като пешеходци и с пожелание от пътните полицаи за щастливо и безопасно лято.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *