Предимство е, че с кметовете на седемте общини сме от една партия, смята новият областен управител на Кърджали Ресми Мурад още в понеделник свиква срещи с тях, а после и с директорите на регионалните структури на централната власт

Валентина ИВАНОВА

На кратката церемония по встъпване в длъжност в петък, новоназначеният областен управител Ресми Мурад прие властта от своя предшественик Никола Чанев.

На въпрос на „Нов живот“ дали обстоятелството, че е от една и съща партия с кметовете на седемте общини в Кърджалийско, ще му бъде от полза като областен управител, Мурад заяви:

Смятам се за диалогичен и комуникативен човек. Не само с кметовете на общини, но и с всички регионални директори ще търсим добър диалог, за да бъдем по-ефективни и структурите на местната власт на регионалната власт да бъдат по-полезни за хората. Фактът, че аз и кметовете на седемте общини сме от една и съща партия, смятам за предимство, а не за недостатък.

Областният управител планира още в понеделник ще свика среща с общинските кметове, за да коментира кои са най-приоритетните въпроси пред местната власт от тяхна гледна точка. След това ще се срещне с директорите на регионалните структури на централната власт.

От своята страна представители на местната власт също демонстрираха желание за добра комуникация с държавната, като дойдоха на церемонията по предаване на поста областен управител. В залата бяха кметове, зам.кметове и председатели на общински съвети от региона.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *