Обходният път на Кърджали става приоритет и на новия областен управител /ВИДЕО/ Ресми Мурад пое поста от Никола Чанев, получи реплика на първата българска конституция

  • Кметове, заместник кметове и председатели на общински съвети от Кърджалийско присъстваха на предаването на властта

Валентина ИВАНОВА

С удоволствие предавам щафетата на Ресми Мурад, политик с такъв огромен опит, с три мандата като кмет, областен председател на ДПС, най-голямата политическа сила в региона и втора в страната. Мисля, че област Кърджали ще бъде оглавена от управленец с богат административен опит. Сигурен съм, че той ще надгради постигнатото. Дал съм всичко от себе си животът на съгражданите ни да е по-добър. Оставям една работеща и модерна администрация, с капацитет, граден през годините, заяви Никола Чанев, досегашен областен управител в петък, когато отстъпи поста на новоназначения Ресми Мурад.

Обеща да продължи работата със същото усърдие в екипа на новия областен управител като негов заместник. Чанев пожела успех на наследника си и му подари реплика на първата българска конституция.

Кърджали винаги е бил пример за толерантност, добросъседство и отлични взаимоотношения между хората. Този модел ще го пренесем на ниво управление. Тук няма предаване на властта, защото ще работим в екип с Никола Чанев. Ще се възползвам от неговия опит. Нормално е да имам нови управленски виждания, но не и в противоречие на досегашната работа, заяви развълнуваният Ресми Мурад.

В новата си роля Мурад изтъкна основните проблеми, които трябва да получат своето развитие. Сред тях са изграждането на обходен път на Кърджали, водоснабдяването на някои населени места в областта, натовареният автомобилен трафик в Кърджали, натоварването на паспортните служби през летните месеци, когато нашите сънародници се прибират от чужбина за ваканция.

 

От следващата седмица той планира срещи с кметовете на седемте общини.

Накрая на церемонията новоназначеният получи от кмета инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет на Ардино Сезгин Байрям снимка на Прословутия меандър на река Арда, за да му напомня за родния край.

Да поздравят новия областен управител дойдоха заместник кметът на Кърджали Байрам Байрам и представители на други общини от региона.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *