Мизерия цари в междублоково пространство в центъра на Кърджали Живущите на улица „Жълтуша“ не могат да ползват изградената беседка, трудно стигат до детската площадка

Нов живот

Мизерия и мръсотия цари на детската площадка в междублоковото пространство зад първия ред сгради на „Булаир“, само на метри от сградата на общинската администрация. Малцина знаят, че уличк-ата носи яркото име „Жълтуша“, но тя съвсем не изглежда свежо и пъстро.

Миналата година, след десетилетия очакване, големите дупки бяха поизкърпени, но след есенно-зимния период се появиха нови.

Детската площадка трудно може да се наречене действаща. Пързалката е пробита, люлките са без седалки, една от катерушките е потънала в буйна растителност. Скоро в района не са косили тревата. Никога не е поставяна някаква съвременна настилка, която да предпазва децата и да улеснява достъпа им до съоръженията.

Изградената в близост беседка за отмора на живущите е с потрошени пейки, потънала е в боклук.

Гастрольори присядат набързо от зор заман да се скрият на сянка в горещия ден, но от съседните блокове избягват да ползват този кът, разказва пенсионер от близка кооперация. Той припомня добрите времена, когато вечер там са се организирали турнири по шах и белот, царял дух на добросъседство и приятелство.

Вечер липсва и осветление, което привлича вандали и пакостници, които в тъмното действат безнаказано.

Снимки : Ваня Иванова

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *