Заседание на Общинския съвет се проведе в Ардино Местният парламент реши да обнови сградите на общинската администрация

Гюнер ШЮКРИ

Общински съвет – Ардино проведе своето редовно заседание. В дневния ред бяха включени 18 докладни записки.

Съветниците одобриха предложението на кмета на общината Изет Шабан за извършване на компенсирани промени между отделните обекти в Програмата за капиталови разходи за 2024 година.

Общинският съвет упълномощи кмета Изет Шабан да подпише запис на заповед в полза на ДФ „Земеделие” в размер на 482 215,93 лв. за проект „Обновяване на сградите на общинска администрация Ардино с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност” по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура” от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общинските съветници подкрепиха идеята на Кмета на общината за кандидатстване по Национална програма „Подпомагане на общините за образователна десегрегация“.

В друга точка от дневният ред съветниците одобриха единодушно задание за изработване на проект за Подробен устройствен план – парцеларен план за обект: Обслужващ горски  път от село Латинка до село Гълъбово, община Баните. Дължината на трасето на горския път по оста е 3323.70 м.

Общинският съвет в Ардино гласува още годишният финансов отчет за 2023 г. за дейността на местната Многопрофилна болница за активно лечение.

Разгледани и приети бяха докладни записки, свързани с актуализиране на годишната програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за 2024 г. и откриване на процедура за провеждане на търг за отдаване под наем на земеделска земя от Общинския поземлен фонд (ОПФ).

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *