Планетариумът влиза в официалното название на Обсерваторията в Кърджали В общината е постъпило предложение, очаква се местният парламент да го гласува на 27 юни

Нов живот

Ръководството на Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали е внесло мотивирано предложение за промяна на официалното название на институция, като в него се добави и планетариума, открит на 20 март 2024 година.

Официалното откриване на планетарума стана на 20 март 2024 година

Изразява се желание за провеждане на процедура по реда на Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО) за промяна на наименованието на посочения център на Център за подкрепа на личностно развитие (ЦПЛР) Астрономическа обсерватория и Планетариум (АОП) ,,Славей Златев”- гр. Кърджали. Предложението за промяна на наименованието се основава на разпоредбите по чл. 311, ал.2, т. 1 и ал. 5 от ЗПУО, съгласно които в общинските образователни институции може да се извършват промени, свързани с наименованието.

 

Астрономическата обсерватория в Кърджали

Очаква се местният парламент да го гласува на предстоящата сесия на 27 юни и пълното име на институцията да стане Център за подкрепа на личностно развитие (ЦПЛР) Астрономическа обсерватория и Планетариум (АОП) ,,Славей Златев”- гр. Кърджали с адрес: гр. Кърджали, парк Простор.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *