Младите червенокръстци и Здравната инспекция със съвместна инициатива за предстоящия Национален ден на безопасност на движението по пътищата

Нов живот

Днес, 26-ти юни 2024 година, доброволци на БМЧК Кърджали към клуб „Славни и забавни“ съвместно с Регионалната здравна инспекция проведоха занимания и обучения с децата на ДГ „Максим Горки“, гр. Кърджали.

По интересен, забавен и достъпен начин представителите на Регионалната здравна инспекция ангажираха вниманието на децата с цел превенция пътнотранспортния травматизъм и изграждане култура за безопасност на движението по пътищата.

 

Добротворците на БМЧК се включиха със занимания по програма „Хелфи и неговите приятели“, като малчуганите разгледаха и научиха какво съдържа една чанта за първа помощ, какво е необходимо да се съобщи на спешен телефон 112 и как се действа при кръвотечение от носа. След което червенокръстците демонстрираха видове превръзки при кръвотечение и счупване.

Следващото събитие по повод Националния ден за безопасност на движенията по пътищата ще се състои на 27-ми юни в залата на Дом на здравето в РЗИ – Кърджали.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *