Съветниците от ГЕРБ в Кирково ще гласуват утре против закриването на училището в Дрангово

Валери КОВАЧЕВ

Групата общински съветници от ПП ГЕРБ в Кирково ще гласуват утре против закриването на Основно училище „Васил Левски“ в Дрангово, заяви общинският съветник Дамян Кьосев. За нас е недопустимо да се закрие училище с 27 деца. В областта има училища с по-малко деца. Трябва да се търси начин училището в Дрангово да се запази колкото се може по-дълго време, защото закрие  ли се училището и селото си отива, смята Дамян Кьосев.

Той се надява точката, свързана със закриването на училището, да отпадне от дневния ред. Ако не отпадне и се стигне до гласуване на предложението на кмета на общината за закриване на училището съветниците от ГЕРБ ще бъдат твърдо против закриването. Очаква и останалите съветници да не допуснат това.

Според него няма убедителни мотиви за закриване на училището. Средства ще се намерят. Отново трябва да кандидатства училището в Дрангово да бъде включено Списъка на защитените детски градини и училища в Република България за учебната 2024/2025 г. Този списък може да се актуализира.

Както е известно за утре е насрочено заседание на Общинския съвет в Кирково. Трета точка в проекта за дневен ред е разглеждане на докладна записка на кмета на общината относно закриване на ОУ „Устрем“ в село Старово и ОУ „Васил Левски“ в село Дрангово, считано от 1 септември 2024 г.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *