Лятото настъпва, но парк Простор не изглежда гостоприемен за кърджалийци Малки и големи търсят прохлада, но няма къде да седнат

Нов живот

Лятото вече навлезе в горещата си фаза и подгони кърджалийци към парковете, където да потърсят прохлада и спокойствие. Парк „Простор“ обаче не ги посреща много гостоприемно. Наистина вече има монтирани нови тоалетни, но те още не са свързани и не могат да се ползват. Пейките са потрошени и човек трудно намира здрави дървени части, където може да поседне. А се задава и традиционният тракийски събор, когато тук ще се стекат десетки гости от страната и местни хора.

Детските съоръжения изглеждат тъжно и опасно със своите изпочупени и пробити пластмасови части.

На входа на парка от години е пресъхнала любимата на поколения кърджалийци чешмичка с катеричка и езерце. Катеричката отдавна е открадната и вероятно краси някой частен двор.

Навсякъде е обрасло с растителност и е доста замърсено, тъй като мнозина от посетителите не обичат чистотата и си хвърлят боклуците където сварят. Няма кой да ги глоби, за да им събуди самосъзнанието.

 

Снимки: Ваня Иванова

 

Последвайте ни и във Facebook

3 Отговори

  1. Анонимен каза:

    България в евро атлантическата Европа . Как пък за 35 години нищо хубаво не се създаде или ремонтира . Това за съжаление не е само в Кърджали . Така е в цялата страна с изключение на историческият парк създаден под ръководството на Ивелин Михайлов в с.Неофит Рилски . Имаше ресторант „Простор“ . Имаше и други заведения . А какво стана с детското влакче ?

  2. Анонимен каза:

    Сложете камери ,за да спре вандализма ,толкова ли е трудно

  3. Анонимен каза:

    Правят се само пътища, без контролно,защото не се знае под асфалта или плочките какво и олко има.И парите,къде отиват!?Правят се ненужни кръговища,пак с такава цел!Всичко се върти около пътища,които след един хубав дъжд цъфтят с най- различни локви,нямат подложки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *