Кметът на Крумовград издаде заповед за осигуряване на пожарна безопасност

Нов живот

Със заповед кметът на  Крумовград Себихан Мехмед обяви настъпването на восъчна зрялост на посевите от житни култури на територията на общината, считано от 26 юни. Във връзка с това тя определи мерки за осигуряването на пожарната безопасност.

Не се допуска паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посевите и в непосредствена близост до тях до окончателното прибиране на реколтата и изораването на стърнищата. Юридическите лица, стопанисващи пътища, които минават през или покрай житни посеви трябва да отстранят сухите треви и храсти, горимите предмети и материали в сервитута на пътищата. Физическите лица, преминаващи край неожънати площи са длъжни да спазват правилата за пожарна безопасност.

В земеделски земи и извън тях /слогове и крайпътни ивици/  не се  разрешава на паленето на стърнища, сухи треви, храсти и други растителни остатъци, както и използването на открити огнеизточници, са част от мерките за осигуряване на пожарна безопасност.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *