Национален  форум  отличи петокласникът Николай Ангелов от „Паисий“

Николай Ангелов от V е клас беше отличен в петото издание на Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“. За първа година нашият град имаше свой представител на престижното събитие. Под ръководството на своя преподавател по история Даниела Пашова Николай разработи и представи своята презентация „Загадъчните траки“, която събра адмирациите на журито.  Петокласникът беше удостоен с грамота, отличаваща високото ниво на неговия труд в секция „История“.

Отличените участници бяха наградени от председателя на журито д-р Капка Иванова,  директорът на библиотеката Теодора Евтимова и Росица Гойчева – експерт по български език и литература в РУО – Русе.

Петият национален младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“2024 се организира от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в партньорство с РУО – Русе. Научен ръководител на форума е д-р Капка Иванова.

Наситената програма с интригуващи теми за пети път събра повече от 100 младежи, учители и млади специалисти от цялата страна в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Бяха представени 55 теми в шест хуманитарни направления. В съпътстващия културен афиш на форума участниците и гостите гледаха презентацията на адвокат Боряна Робева-Стоянова „Ние и авторското право“, етюди от постановката „Направи го отново, Фауст!“, по „Фауст“. Първа част от Йохан Волфганг Гьоте, в изпълнение на Театрална трупа „МАГИМ“ към МГ „Баба Тонка“ – Русе и се включиха в младежката дискусия „Науката, човекът и изкуственият интелект. А сега накъде?“ с водещ Джем Христов.

Поздравления за нашия възпитаник!

Текст и снимки: Даниела Пашова

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *