Милен Иванов от Арда бокс си осигури бронзов медал на Държавния шампионат в Пловдив /ВИДЕО/ Днес излиза в битка за сребърно отличие срещу противник от Ямбол

Валентина ИВАНОВА

Продължават срещите от Държавния личен шампионат за девойки и младежи до 18 години в Пловдив, където участват двама състезатели от спортен клуб «Арда бокс» – Кърджали. Турнирът продължава до 22 юни.

Милен Иванов победи Алекс Якимов от «Славия» убедително с 5:0 съдийски гласа в доста труден четвъртфинален двубой в категория 71 кг. Опитният кърджалиец поведе мача според тактическите указания на своя треньор, дори изпрати противника си в нокдаун в третия рунд. Якимов получи официално предупреждeние за нечиста игра и това окончателно наклони везните на съдиите. Така състезателят на «Арда бокс» си осигури бронзов медал и вече гледа към отличие от по-ценен метал. Днес той излиза в битка за сребро срещу състезател от Ямбол.

Другият представител от Кърджали – Захари Райнов – загуби от Светослав Стратиев от «Локомотив»-София в кат.60 кг, но игра доста по-добре от първия си мач, когато победи. Държа се равностойно, въпреки че противникът му беше много силен. Явно с напредване на състезанието формата му се подобрява и като цяло стои все по-добре на ринга. В началото се усещаше напрежение, защото искаше на всяка цена да победи и в този устрем правеше грешки. Така коментира играта на своя възпитаник треньорът на «Арда бокс» Стоян Узунов. Селекционерът благодари за подкрепата на спонсора на «Арда бокс» инж. Кяшиф Кяшиф и на ръководството на община Кърджали, която дава спокойствие и стабилност при подготовката на състезателите.

Близо 160 състезатели – младежи и девойки – мерят сили в 13 категории при девойките и 13 категории при младежите. Първенствата се наблюдават лично и от националните треньори в тази възраст, които следят изявите на талантите, за да подберат най-добрите за представителните ни отбори.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *