Часове ни делят от събитието на годината в Ивайловградско, откриването на обновената вила Армира Светлинно шоу, възстановка и концерт на DEEP ZONE Project са включени в официалната церемония

Валентина ИВАНОВА

В 18,30 часа започва програмата по официалното откриване на обновената антична вила Армира, бижуто в огърлицата на туристическите обекти в община Ивайловград. Обектът е паметник на културата от национално значение и е част от обектите, в индикативната листа на паметниците на културното наследство на ЮНЕСКО.

В началото атрактивна възстановка на битка между римски легион и тракийска военна част, със стрелба с лък и демонстрации на ритуали ще върне зрителите назад във вековете.

Водещ на тържествената церемония по откриването е актьорът и двукратен носител на наградата “Икар“ – “Златен глас“ Симеон Владов.

Пред първите посетители на Армира от Народно читалище ”Пробуда 1914”-Ивайловград ще представят  откъс от спектакъла “Съзвездие, наречено „Любов“ по стихове на Ивайло Балабанов.

В програмата са включени и музикални оперетни изпълнения на сопраното Марта Кукуларова, а историята на античното бижу ще представи  доц. д-р Гергана Кабакчиева.

От 21 часа е концертът на известната българска група DEEP ZONE Project.

Кулминация на тържествената церемония по откриването ще бъде светлинно шоу и 3Д-мапинг. Очакват се официални гости от министерства, институции и общини.

По повод откриването на Антична вила „Армира“ – 21 юни, Община Ивайловград организира безплатен транспорт.

Автобусите ще тръгнат по следните направления:

18:00 ч. и 20:30 ч. – Автобусна спирка на бившата автогара – кв. Лъджа – Антична вила „Армира“

18:00 ч. и 20:30 ч. – Спортна площадка в кв. Дружба – кв. Лъджа – Антична вила „Армира“

18:00 ч. и 20:30 ч. – Срещу кафе-аперитив „Деми“ – кв. Лъджа – Антична вила „Армира“

Връщане обратно: 21:00 ч. и след приключване на събитията.

Важно: Достъпът за автомобили ще бъде ограничен, като колите ще се допускат до разклона на Антична вила „Армира“.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *