Състезателите на Арда бокс достигнаха четвъртфиналите на Държавния шампионат в Пловдив Алейна Мехмед от Кърджали стана шампион при девойките с екипа на „Локомотив“ – София

Валентина ИВАНОВА

Четирима кърджалийци участват в Държавния личен шампионат за девойки и младежи до 18 години в Пловдив. Първенството стартира на 18 юни и продължи до събота, 22 юни.

Алейна Мехмед, която започна спортната си кариера в «Арда бокс», стана републикански шампион в категория 81 кг при девойките като състезател на «Локомотив» – София.

Джан Валентинов е даден под наем на софийския клуб «Капитан Петко войвода». Той излиза днес в четвъртфинален мач в категория до 67 кг.

Захари Райнов от «Арда бокс» участва в категория 60 кг и победи в първата си среща с 5:0 съдийски гласа противника Стефан Байчев от БК «Стефан Караджа»-Хасково.

Опитният Милен Иванов отказа в кат. 71 кг Иван Божинов от «Лъвовете» – Петрич.

Младежите достигнаха четвъртфиналите и продължават битката. Това съобщи треньорът Стоян Узунов. Той благодари за подкрепата на спонсора на «Арда бокс» инж. Кяшиф Кяшиф и на ръководството на община Кърджали.

Близо 160 състезатели – младежи и девойки мерят сили в 13 категории при девойките и 13 категории при младежите. Първенствата се наблюдават лично и от националните треньори в тази възраст, които следят изявите на талантите, за да подберат най-добрите за представителните ни отбори.

На водещата снимка Милен Иванов

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *