Празничният концерт зареди ардинци с приятно настроение и положителни емоции Организираха го общината и читалище „Родопска искра“ по случай Курбан Байрам

Гюнер ШЮКРИ

Община Ардино и читалище „Родопска искра“ организираха концерт по повод предстоящия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Културното събитие бе открито от кмета на общината инж. Изет Шабан. От свое име и от името на общинското ръководство той поздрави мюсюлманите с предстоящия празник, който започва в неделя. „В тези светли дни ние отдаваме почит и уважение към религия, обичаи, традиции и към нашата култура. Празниците са дни, в които си припомняме изконните човешки ценности, които са в основата на добруването на едно общество, като милосърдие, заедност, сплотеност, толерантност, взаимно уважение, солидарност и съпричастност. Пожелавам Ви крепко здраве, семейно щастие и благополучие на всеки един от вас и на вашите семейства“, заяви инж. Изет Шабан. Той изказа искрените си благодарности към всички жители на община Ардино за голямата подкрепа по време на изминалите избори за Народно събрание и Европейски парламент.

Празничният концерт зареди всички с приятно настроение и положителни емоции. Бурни аплодисменти получиха изпълненията на братята музиканти Емрах и Реджеп Якубови, сестрите Йоана и Боряна Апостолови и Асан Якъбов от Борино, които бяха специални гости на празника по покана на кмета на общината инж. Изет Шабан. Те представиха популярни турски песни от автентичния турски фолклор в съвременен вариант от известни автори и поети.

Празничният концерт бе уважен от председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *