Отличиха трима алековци в конкурса Млад икономист На Икономическата гимназия бе присъдена почетна грамота за дългогодишно активно участие

Нов живот

На 14 юни 2024 г. в  София  в Националния дом на науката и техниката тържествено бе  честван Двадесетият юбилеен национален конкурс „Млад икономист“ – 2024 година. На това събитие бяха наградени трима ученици от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов”,  Кърджали.  Първото място е за Ивайла Табакова от 10 в клас, която получи грамота и парична награда – 250 лв., трето място  – за Алекс Кесендров от 10 в клас – грамота и парична награда – 150 лв. С номинационна грамота за успешно представяне бе наградена Фунда  Осман от 10 а клас. Ръководител и консултант на учениците е Недялка Фучиджиева, учител по икономически дисциплини.

На Икономическата гимназия бе присъдена почетна грамота за дългогодишно активно участие и успешно представяне в конкурса „Млад икономист“.

Съюзът на икономистите в България за двадесети път проведе конкурс „Млад икономист” с участие на ученици от икономически гимназии в страната. Общо в конкурса взеха участие 73 доклада от 44  учебни заведения. Тази година темата е „Дигитални умения и изкуствен интелект”.

Провеждането на Националния конкурс се осъществява от Организационен комитет в състав:

проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова – председател на УС на СИБ и на Организационния комитет на Конкурса „Млад икономист 2024”

проф. д-р ик.н. Нено Павлов –зам. председател на УС на СИБ, Главен координатор на конкурса „Млад икономист 2024”

проф. д-р Румяна Нейкова

доц. д-р Димитър Благоев, УНСС

проф. д-р Дарина Русчева

проф. д-р Ганчо Ганчев, ЮЗУ „Н. Рилски“

доц. д-р Милен Велушев, Стопански факултет на СУ “Св. Климент  Охридски“

Празнично слово произнесе председателят проф. д-р Татяна Хубенова-

Делисивкова. Тя изказа радостта си от участието на младите хора при писането на научни доклади и предстоящото им участие следващата година. Очакваме конкурс „Млад икономист – 2025 г.“

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *