Децата на Джебел дадоха емоционално начало на празничните дни Пожелаха спокойствие и берекет за Курбан Байрам

Нов живот

Време за благодарност и берекет, милосърдие и опрощение – това представлява големият мюсюлмански празник Курбан Байрам. А в Джебел децата пожелаха на всички „домове пълни със спокойствие, мир и любов“.

Тези послания бяха отправени по време на концерта по случай Курбан байрам, с който дадоха емоционално начало на предстоящите празнични дни.

Много песни, танци и музика от сцената. Своите таланти развихриха малчуганите от Детска градина „Щастливо детство“-Джебел, учениците от Средно училище „Христо Ботев“, ОУ„Христо Смирненски“ село Рогозче, както и групи към Народно читалище „Христо Смирненски“ и ОДК.

„Празник, в който сърцата на хората са отворени за добро, почтеност и уважение. Почитането на традициите, толерантността и взаимното уважение между хората е в основата на едно по-добро и хармонично общество. Време е за подобряване на взаимоотношенията между хората, за взаимна подкрепа, щедрост, опрощение и милосърдие. Нека си простим взаимно. Честит Курбан Байрам на всички празнуващи! Пожелаваме Ви силна вяра и устойчиво здраве“ – пожелаха организаторите.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *