Читалище „Юмер Лютфи“ готви голям концерт за Курбан байрам на 18 юни Мюфтийството ще раздаде курбан за здраве и берекет

Нов живот

Традиционният празничен концерт „Заедно“ на Народно читалище „Юмер Лютфи“ гр. Кърджали, по-случай най големият мюсюлмански празник Курбан Байрам ще се проведе на 18 юни 2024 г. /вторник/ от 19 часа пред бившия паметник на Георги Димитров.

В програмата са включени традиционни фолклорни танци, модерни танци и много песни.

На концерта ще участват Ансамбъл за турски песни и танци „Кърджали“, Детски танцов състав „Кадрие Лятифова“, Група за модерни танци „Сюрприз“ с художествени ръководители Юксел Есен и Нилгюн Апти и солистите Айдън Мехмед, Айсун Ахмед, Емел Хасан, Пънар Чекич,Чънар Мюмюн, Тасим Тасим, Берил Салибрам и Мелек Хасан с музикален художествен ръководител Айхан Ъшък. Водеща на програмата ще бъде актрисата Айсун Ахмед.

По време на концерта Районно мюфтийство Кърджали ще раздаде курбан за здраве и берекет.

Празничният ни концерт се провежда под мотото „Заедно“, защото всички заедно без разлика на религия и етнос ще празнуваме един от големите мюсюлмански празници Курбан байрам. В Кърджали е традиция от векове религиозните празници да се празнуват заедно, заяви за «Нов живот» секретарят на читалище „Юмер Лютфи“ Мюзекки Ахмед. Той благодари на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн за подкрета му за културните мероприятия в общината.

Традиционният празничен концерт се организира съвместни с Районно Мюфтийство Кърджали с подкрепата на Община Кърджали. Проявата е включена в културния календар на община Кърджали.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *