Вдигат цените за таксиметров превоз на пътници в Кърджали

Нов живот

На предстоящото на 27 юни заседание Общинският съвет в Кърджали трябва да определи нови минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег, валидни на територията на община Кърджали от 1 януари 2025 г.

Предложението е минималните цени за един километър пробег за дневна тарифа /от 6:00 до 22:00 часа/ е 0.80 лв.  а за  нощна /от 22.00 до 6.00 часа/ – 0.90 лв. Максималните цени ще бъдат: за дневна тарифа – 1.40 на километър, а за нощна 1.60 лв. на километър.

В общината е постъпило писмо от таксиметрови превозвачи с искане за промяна на предлаганата от тях услуга. Основен мотив за това са покачването на цените на горивата, разходите за поддръжка на автомобилите, поскъпването на застраховките и техническите прегледи, цената на труда.

Общинският съвет трябва да отмени решението си от март 2015 г., с което са били приети  сега действащите цени: минимални – дневна тарифа – 0.40 лв. на километър, нощна – 0.50 лв. на километър: максимални – дневна тарифа – 0.85 лв. на километър, нощна – 1.00 лв. на километър.

 

Последвайте ни и във Facebook

3 Отговори

  1. Пеев каза:

    Общинският съвет да разпореди ползването на
    таксиметрови апарати за определяне стойността
    на услугата, така както е в останалия свят.

  2. Анонимен каза:

    Но да се включват апаратите и издават и касови бележки…

  3. Димитрова каза:

    Цените бяха променени 2 пъти-от 2.50 лв на 3.00лв. Сега плащаме вече по 4.00 лв. Горивата не са променени както и останалите консумативи. Няма причини за промяна или ще избиват инфлацията чрез клиента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *