Успехите на колективния изследователски дух следват алековци навсякъде

Нов живот

Във връзка с популяризирането на 10 май – Световен ден на физическата активност и 19 май – Европейски ден за борба със затлъстяването и в изпълнение  на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., Регионалната здравна инспекция – Кърджали организира сред учениците от 9 клас от учебните заведения в областта конкурс за презентация на тема: ,,Спорт и здравословна храна – за нашето здраве и красота!“. Целта е провокиране на изследователски интерес и насочване на вниманието върху ползите за здравето от физическата активност и здравословното хранене.

Учениците от Професионална гимназия по икономика ,,Алеко Константинов“ се обединиха около обществено значимите теми и впечатлиха журито с масовото си участие. Под ръководството на преподавателя по биология и здравно образование в гимназията Гюлер Салиф, средношколците от 9А и 9Б клас представиха 11 презентации. Техните работи се отличиха с висок стандарт на съдържание и техническо изпълнение, като Антоан Ненов от 9А клас спечели втора награда.

На 7 юни 2024 г. в РЗИ-Кърджали се проведе награждаването на изявените участници. Алековци бяха поздравени за достойното си представяне, получиха награди, грамоти и пожелания чрез спорта и здравославното хранене да надграждат качеството на ежедневието си за да останат верни на трудолюбието, увереността и вдъхновението си.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *