В Езиковата гимназия в Кърджали се проведе традиционната иновативна седмица, тази година темата бе „Светове и времена“

Нов живот

В Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали от 27 до 31 май се проведе традиционната иновативна седмица. Тази година темата бе „Светове и времена ”. Учениците от VІІІ, ІХ, Х и ХІ клас  имаха възможност отново да работят в екип с двама учители, а проектите им да отговарят на предварително зададени критерии за оценяване на тяхната дейност.  През иновативната седмица в творческите лаборатории учениците работиха ентусиазирано, подкрепяни и от своите родители, от обществени организации, и от институции. Те проведоха срещи и интервюта, пътуваха из региона, трупаха знания по избраната от тях  тема, спортуваха, извършваха разнообразни и полезни дейности. Усещаше се желанието им да научат повече, да направят повече, да  трупат практически опит, да творят…

Акценти в работата на екипите бяха научност, познавателност, атрактивност, оригиналност, владеене на нормите на езика,  изграждане на интердисциплинарни връзки и умения  за публична реч.

В продължение на два дена aктовата зала на Гимназията беше препълнена от ученици, учители и родители. Жури от учители, ученици, представител на Община Кърджали, Училищното настоятелство, Обществения съвет оценяваше разнообразните проекти и дейностите по поставената тема.

Паралелно с провеждането на иновативната седмица, във връзка с Националната програма „Иновации в действие“, в гимназията пристигнаха учители и ученици от Пазарджик, Смолян и Самоков. Гости на представянето бяха две неиновативни училища – Профилирана гимназия „Константин Фотинов” в Самоков и ЕГ ”Бертолт Брехт” в Пазарджик, и представители на едно иновативно училище  ЕГ ”Иван Вазов” в  Смолян. След представянето на училището домакин, гостите имаха възможността да съпреживеят авторските проекти на ученици и учители.

Атмосфера, наситена с емоции зала, огласяна от слово, музика, танци, въздействащи презентации и вълнуващи видеофилми. Така накратко може да се опише представянето на отборите от различните випуски.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *