Училището за шампиони посрещна днес сребърните медалистки от републиканското първенство по баскетбол

Нов живот

„Днес отново е ден на посрещане на шампиони! И то не какви да е, а вицешампиони на България! Малко са моментите на истинска гордост в едно обикновено училище. В нашето необикновено училище за шампиони обаче те са толкова много, че започват с началото на учебната година и не спират дори през ваканциите.“ С тези думи започна тържеството днес председателят на Ученическия парламент Виктория Михайлова, която бе водеща на официалното посрещане на вицешампионките на България по баскетбол.

За първи път баскетболисти от Кърджали стават вицешампиони на България! В Търговище на 30 и 31 май се проведоха финалите на Държавното първенство по баскетбол за девойки до 16 години. Дотам достигнаха 4 отбора, сред които Спортен клуб „Орфей“ – Кърджали и СУ „Петко Рачов Славейков“.

Училището за шампиони посрещна днес сребърните медалистки от републиканското първенство по баскетбол Мария Муканова, капитана Михаела Узунова, Ванеса Кехайова, Александрина Миткова, Ивайла Халваджиева, Елица Войнова, Селин Исмаил, Ралица Карамитева и Вяра Коджаманова, както и техния дългогодишен треньор Димитър Георгиев.

След тях водещата покани и отбора по волейбол  момчета до 14 години, класирал се на престижното четвърто място в България – голям успех за младия отбор в състав Милко Багдасаров – младши, Иван Георгиев, Емир Фарис, Онур Мустафа, Барту Бехчет, Йордан Караджов, Габриел Иванов и Марин Бартошек. Техен треньор е Младен Кавалджиев.

Но посрещането на шампиони не спира до тези два отбора. Защото в „Славейков“ и учениците, и треньорите, и учителите се борят за постижения – работят, учат се, създават, подобряват себе си, даряват. С голяма гордост бе представена носителката на наградата „Златна ябълка“ в категория „Благотворител в образованието“ на Националната мрежа на децата – учителката Златомира Джисова. Това е втората Златна ябълка за Кърджали и втората за Средно училище „Петко Рачов Славейков“, след като преди две години директорът Милко Багдасаров я получи в категория „Училище“.

Има една умна мисъл, че „Лидерите не създават последователи, а създават нови лидери“. Така директорът започна своите благодарности към спортните отбори, като награди със статуетки тип „Даскеер“ двамата треньори и Златомира Джисова. След това той получи сребърен медал и купа от баскетболистките с думите: „Колко е хубаво да си директор, и то на „Славейков“!“

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *