В Ивайловград показват облекла и предмети от филма за Капитан Петко войвода Изложбата «От Киноцентъра до музейната витрина» гостува в читалището

Нов живот

По повод честванията на Националния младежки тракийски събор „Илиева нива“, ще бъде представена гостуваща изложба „От киноцентъра до музейната витрина“, която представя оригинален реквизит от филма „Капитан Петко войвода” и вещи на кинооператора Димо Коларов, сред които камерата, с която заснема сериала.

Откриването на изложбата ще се състои на 1 юни (събота) от 14 часа в Народно читалище “Пробуда 1914“ в Ивайловград.

Изложбата ще продължи своето гостуване от 2 юни в Туристическия информационен център.

Посетителите могат да видят облекла, предмети и фотоси, свързани с българското кино. Автентичните народни носии, накити и аксесоари са събирани от селищата в районите на Гюмюрджина, Софлу, Дедеагач, Доган Хисар – родното място на Капитан Петко , в Елховско, Ивайловградско и др.

Колекцията е дарена от Студио за игрални филми „Бояна” на Тракийското дружество в село Светлен, Поповско. Представени са вещи и награди на кинооператора Димо Коларов. Той е роден в Попово и приживе ги подарява на музея в родния си град. Камерата, с която снима много от известните български филми, както и фотосите от снимачната площадка са предоставени на Поповския музей през 2004 г. от Киноцентър „Бояна” и Рангел Вълчанов.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *