ВРЕМЕТО: Юни започва с горещини в Родопите, очакват ни до 33 градуса

Нов живот

През повечето дни от първото десетдневие на месеца въздушната маса над страната ще е неустойчива, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

През първите дни от юни въздушният пренос ще е от югозапад и температурите ще бъдат по-високи от обичайните, на места максималните ще достигат до 32°-34°. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

В средата на десетдневието от северозапад ще проникне хладен въздух, температурите ще се понижат и доближат до обичайните за периода.

В началото на второто десетдневие се очаква временно повишение на температурите. Ще настъпи и временно стабилизиране на атмосферата, времето ще е по-спокойно, с повече слънчеви часове.

Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад и с него затоплянето ще продължи. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, Кърджали – 30°.

Каква е 14 дневната прогноза за  регион Кърджали може да видите ТУК.

Снимка: Младен Савов 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *