Довиждане, детска градина! Здравей, първи клас! Това казаха децата от две детски градини в Крумовград

Нов живот

Малчуганите от детските градини „Слънце“ в село Токачка и „Мир“ в село Пелин, община Крумовград, казаха: Довиждане, детска градина! Здравей, първи клас!

Те работиха по проект „Допълнително обучение по български език за деца от уязвими групи в системата на предучилищното образование“, финансиран по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Допълнителното обучение по български език по проекта се осъществяваше, чрез осигуряване на обща подкрепа за личностно развитие в детската градина в рамките на: допълнителни модули по образователно направление в частта по български език, осъществявани в педагогически ситуации през учебно време; допълнителни форми на педагогическо взаимодействие, организирани в неучебно време. В двете градини бяха сформирани по 3 групи от деца, които допълнително изучаваха български език. По проекта работиха учителите от детските градини, а директорите и счетоводителите ръководиха и администрираха проекта.

Предучилищното образование е важен период в живота на детето с оглед формиране на положително отношение към училището и създаване на мотивация за учене.

Основната цел на проекта беше: навременно ранно обхващане и образователното приобщаване на деца от уязвимите групи в предучилищното образование, подкрепа на достъпа им до качествено образование, подкрепа на социалното им приемане и сближаване за изграждането им като пълноценни граждани и за успешна професионална, социална и личностна реализация.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *