Алековци участват в проект за равен достъп до училищно образование

За периода от 16.10.2023 г. до 29.11.2023 г. включително в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“, град Кърджали, по утвърдени графици, качени в платформата на проекта, във всичките 17 паралелки от VІІІ до ХІІ клас се осъществяваха тренинги за социално – психологическа подкрепа на ученици и педагогически специалисти в условията на кризи, във връзка с изпълнението на проект BG05M2OP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“, Модул „Тренинги“, Дейност: „Повишаване на социално-емоционалните умения в ученето“. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Дейността се извършваше съгласно утвърдените Указания за изпълнение на дейностите по проект BG05M2ОP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“.

Учениците с удоволствие слушаха лекторите по определените теми за осъществяване тренингите за повишаване на социално – емоционалните умения в ученето, участваха в практическите занятия и отиграваха зададените от лекторите ситуации.

След проведените тренинги на най – активните ученици от всеки клас бяха връчени награди и грамоти.

 

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *