Слепите в Кърджали се събраха на отчетно събрание Новият председател Васил Петров раздаде бели бастуни и говорещи часовници

Валентина ИВАНОВА

Териториалната организация на слепите в Кърджали проведе на 29 май 2024 година отчетно-изборното си събрание. На форума присъстваха 38 съюзни членове, макар че членската маса надхвърля 88.

След като на 27 януари 2024 г. внезапно почина предишната председателка Шукран Исмаил, през март бе насрочено извънредно общо събрание на Регионалната организация. На него бе избран Васил Петров, 37-годишният досегашен координатор в Ивайловград. Той отговаря и за териториалната организация в Кърджали.

Гости на събранието бяха Нермин Мехмед от Дирекция „Хуманитарни дейности“ на община Кърджали, Момчил Момчилов от Бюрото по труда и Камелия Василева от „Социално подпомагане“.

Председателят представи отчета. Бе приет планът за бъдещата работа, като в него се набляга на културно-масовата и спортната дейност.

Гостите, представители на институциите, разясниха националните и европейските програми, по които организацията на слепите може да кандидатсва, социалните помощи и работните места за хора с увреждания.

Накрая Васил Петров раздаде на някои от съюзните членове необходимите им помощно-технически средства като бели бастуни, опорно-двигателни, говорящи везни, часовници и термометри, свързани с потребностите на хората със зрителни проблеми.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *