Мими Иванова ще открие 21-я Международен детски етнофестивал в Минерални бани

Живко ТЕНЕВ

На 31 май от 10,00 ч. в Летния театър на Община Минерални бани ще се открие 21-и Международен детски етно фестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“. Очакваме около 1800 деца, придружители и гости на фестивала от територията на цяла България (14 области и 32 населени места) и от чужбина. За два дни на фестивалната сцена ще се представят 170 колектива и индивидуални изпълнители, в т.ч. 30 групи и солови участници от Индия, Русия, Северна Македония, Сърбия, Украйна и Черна гора, съобщиха организаторите.

Преди официалното откриване по традиция ще протече празнично шествие водено от Духов оркестър при Община Хасково, малки артисти от ОЦТИ „Галаксико“, Мажоретен състав при Младежки център – Хасково и представители на всички държави представени на детския етнофестивал. От 2001 г. по идея на проф. д-р Желязко Христов“, всяка година с детският фестивал КНСБ и Община Минерални бани отбелязват 1 юни – Международния ден на детето. Участниците са певци, инструменталисти и танцьори от 5 до 18 годишна възраст, които ще се състезават в три възрастови групи и различни категории и жанрове:

Ще присъстват президентът на КНСБ Пламен Димитров, председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева, кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер и други официални гости. Музикален поздрав към децата ще имаме възможността да чуем от Мими Иванова, Нели Андреева и Даниел Спасов.

Медиен партньор е Българската национална телевизия, която ще изготви два концерта с изпълнения на най-добре представилите се участници през двата фестивални дни. Те ще бъдат излъчени по БНТ 1, БНТ 2 и БНТ 4. Със съдействието на Студио „Мелодия“ ще можете да гледате цялата фестивална програма онлайн във Фейсбук страницата на КНСБ.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *